Kommer vi att se skäggtrenden leva kvar till sommaren 2019?

Skägg sommar

Skägget är här för att stanna, den saken är säker. Överallt ser vi fler och fler. Män i alla livets skeden. På film och i tv-serier, på Youtube och ute på stan. Barberare dyker upp i varje hörn. Man kan se dessa snygga, stiliga män stå och diskutera sina kreationer på stan. De jämför längd och lockar, fall och virvlar. De pratar om barberare, hårsträvhet och vilka rakknivar och andra prylar man använder. Det är som en hel vetenskap. Det dryftas om olika problem man kan råka ut för som skäggig kille och alla för- och nackdelar. Man skulle nästan kunna beskriva det som en invasion, fast i positiv bemärkelse. Det är en härlig utveckling för det ser ju så mysigt ut.

Att ta riktigt god hand om skägget

Med denna nya våg följer att folk blir mer och mer vågade i sin skägghållning och förstås, mer måna om att vårda det riktigt väl. Om du har haft turen att ha haft ett ordentligt skägg så vet du att det krävs en hel del jobb och planering. För att nämna några få produkter man bör använda, så är det exempelvis viktigt att regelbundet använda skäggolja, skäggschampo och balsam. Man behöver också trimma ordentligt med jämna mellanrum. Dessa produkter och verktyg är det värt att lägga en del pengar på. Man bör investera i bra saker som håller och produkter som är av hög kvalitet.

Att undvika pinsamheter

Det är riktigt coolt. Men det är inte en helt okomplicerad uppgift att ständigt behöva vara på sin vakt så att inte mat eller annat smuts har fastnat i ens annars så stiliga skägg. Det är ju så väldigt pinsamt att stå och prata med någon kund, kollega eller rent av date och sakteligen inse att man har fått något mindre trevligt i skägget. Men efter ett tag lär man sig snitsen. Man lär sig kasta ett extra öga i spegeln på vägen ut från toaletten. Till slut börjar man till och med känna viktskillnaden, att skägget inte rör sig som det brukar. Vid det laget är man förbi rutinerad och närmar sig expertnivå.

Andra problem

Många drabbas även av mjäll i skägget, vilket inte är så kul. Skäggmjäll fungerar likadant som mjäll i håret ovanpå huvudet och precis som i fallet med hårmjäll så kan man bekämpa mjäll i skägget med ett skäggschampo, vilket ger bevisad god effekt. Inom kort blir man av med mjällproblemet och skägget känns snart superfräscht igen. Det är ju väldigt tråkigt när man ansträngt sig under lång tid för att få det fint och så börjar mjällen komma. Då kan man känna sig trygg i att det finns bra produkter även mot detta.

Var stolt över ditt skägg

Man ska stå för det man gillar. Om man vill se ut som en riktig Ernest Hemingway så ska man göra det. Som det nederlänska talesättet ju lyder:

En kyss utan ett skägg är som ett ägg utan salt.

Kom ihåg det när du får för dig att du lägger lite för mycket tid på att vårda det. Det är värt det.