Plus500 på upptåg

CFD handel på stranden

Året 2018 har varit ett ypperligt år för just CFD handel, trots de nya lagarna som introducerades nyligen vad gäller CFD handel inom EU:s gränser. CFD handel blir bara mer och mer populärt, och 2018 var inget undantag, just därför introducerades de nya lagarna. I år var handlandet utav CFD överraskande populärt dock pga en rad olika anledningar. Plus500 har sagt detsamma. De har sett ett rejält upptick i användare detta året, och i detta inlägg ska jag förklara varför. Har nämligen utvecklat ett intresse för finans själv och CFD handel är bland det roligaste som finns! Men varför har handelsplattformarna sett ett upptick just i år? Jo!

Kryptovalutor

Kryptovalutor! I år såg kryptovalutorna en bubbla som hette duga! Bitcoin var uppe på hela $20000 för bara några månader sedan. På grund av detta såg Plus500 och andra handelsplattformar en kraftig tillströmning av nya användare som önskade handla kryptovalutor & dylikt. Sedan dess har värdet på kryptovalutorna sjunkit något till det ursprungliga priset $6000, men handelsplattformarnas användare kvarstår ju. De som tidigare handlade kryptovalutor kanske handlar andra instrument idag. Det är just så handelsplattformar fungerar. Du blir medlem via en hype, i det här fallet var det kryptovalutor, men sedan får själva CFD handlandet dig att fastna, då man kan handla allt möjligt via CFD, och hävstång tillkommer också.

Var är en hävstång?

Att handla med hävstång innebär att du handlar en produkt med en ökad effekt. Till exempel så innebär 1:10 hävstång innebär att 1% ökning omvandlas till 10% för dig som handlat denna produkt med hävstång. Med CFDs, hos b la Plus500, kan hävstången uppnå hela 1:300. Detta betyder att du kan handla olja, och vid ökning om 1% så tjänar du hela 300%. Vid ökning om 10%, ja, du förstår.

Just därför är CFD handel populärt, och i år har det varit något väldigt populärt, just pga kryptovalutans bubbla och de pengar folk tjänade genom att handla just kryptovalutor med hävstång. Bitcoin, som ökade hela 600% på bara några månader, innebar 60000% ökning för de som köpte den med 1:100 hävstång.

Plus500 är inte den ända aktören. Markets.com är en annan och de såg alla en rejäl ökning i användare i år.

Hur ser framtiden ut för CFD handel?

Jag tror att vi kommer se allt fler lagar och regler som sätter lite käppar i hjulet för CFD handel. EU var redan förra året ute med en lag, ESMA, som satte nya riktlinjer för just CFD handel. Jag tror att vi kommer se mer utav detta i framtiden. Dock så är CFD handel bättre än aktiehandel på nästan alla möjliga sätt. Hävstången är en oerhört stor faktor när det kommer till just CFD handel, då den skapar nya vinnare och nya förlorare, och klyften mellan de är mycket större, och då mycket roligare för spekulanter.

Institutionella investerare kommer fortfarande att investera på det riktiga sättet. Men hobbyinvesterare börjar röra sig allt mer mot CFD handel, och jag tror inte att vi kommer se den trenden avta någon gång snart, utan jag tror att allt fler kommer att börja med CFD handel ju större populariteten blir. Kanske ser vi en ny hype snart som bygger vidare på denna effekten och ännu fler börjar handla med CFDs. Har du provat det förut? Själv är man nu fast!