Unna dig en massage i sommarvärmen

Massage ute

Förmodligen är det många som nu går och pustar och stönar av att värmen har lagt sig som ett lock över både Sverige och den övriga världen. Men innan du bestämmer dig för att boka en sista minuten-resa till Antarktis så finns det faktiskt andra saker och metoder du kan ta till för att slappna av. Dessutom är dessa metoder mer bekväma och kostar mindre. Vi talar om en skön massage mitt under sommaren 2018.

Massage i hemmets lugna vrå

Varför inte unna dig en avstressande hemmamassage där fläkten eller AC:n står på för fulla muggar och en utbildad och erfaren massör gör så att din kropp kommer i balans samtidigt som du får svalka? Många äldre och sjuka människor lider enormt av värmeböljan som kan orsaka spänningar, smärta, yrsel och huvudvärk. Tyvärr är det svårt att göra annat än att placera sig i ett svalt rum. Med en massage hemma i Stockholm eller på den plats som du föredrar, får du möjlighet att få bort dessa anspänningar som gör att svetten lackas ännu mer. Du behöver inte ens bege dig ut i hettan utan kan lugnt invänta en massage med hembesök där utbildade massageterapeuter tar hand om allt och skämmer bort dig.

Få en svalkande massage hemma och få bort överflödig vätska

Många gånger har du nog hört om värmande massage då vintern har lagt sig utanför dörren och det värker i leder och muskler av kylan. Men massage kan även vara svalkande, och i nuläget när värmen är som störst, så märker många att man kan få svullna och värkande fötter eller vader, eftersom det samlas vatten som inte vill försvinna. Detta kan ge tunghetskänsla och obehag som enkelt botas med en stunds massage. Massageterapeuter vet precis hur man ska göra lymfdränage och hjälpa vattnet på traven för att komma ut, och känslan efteråt är värd varenda minut. Lider du av åderbråck och svullna ben, är havande eller mår allmänt dåligt av värme, så är ett råd att boka en massage som garanterat får dig på benen igen.

Massage för avkoppling eller som lindrande behandling

Massage ute

Oavsett om man är gravid och lider av värmen, är pensionär och har svårt för de höga temperaturerna eller om man är funktionshindrad som inte alltid kan komma till en strand, så är massagen inom räckhåll. Alla tillstånd har förmåga att ibland förvärras i värmen och då kan en massage i lugn och ro vara räddaren i nöden. Du behöver inte ens lämna ditt hem om du inte vill – hemmamassage blir mer och mer vanligt och populärt, vilket är helt naturligt. Under din skräddarsydda behandling tas du väl om hand och kommer inom kort inte längre att märka av värmen utanför. Låt en massagebehandling vinna över hettan och ta dig tillbaka till ett välförtjänt välbefinnande. Här är några metoder som hjälper i värmen och som du enkelt kan boka.

  • Klassisk massage
  • Manuell lymfdränage
  • Deep Tissue Massage

Massage och aromterapi gör värmen uthärdlig

En bra kombination med massage i hemmet är att man samtidigt kan använda sig av aromterapi med svalkande och uppfriskande dofter som genast gör att värmen inte blir lika påtaglig. Många oljor har också en svalkande känsla och hjälper till att driva ut vätska som lagt sig i kroppen. Dagens massageterapeuter har stor erfarenhet av hur värmen kan påverka kroppen och göra oss tröttare, vilket de lätt åtgärdar med allehanda metoder.